Max Darj: ”Publiken är magisk”

Max Darj. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN.

Sverige vann sin öppningsmatch i hemma-VM efter en relativt jämn första halvlek. I den andra halvleken tappade Brasilien orken och Glenn Solbergs landslag kunde löpa till sig en klar seger med 26–18. Efter matchen var Max Darj nöjd med den svenska inställningen.

Brasilien har ett par resliga spelare centralt, med Rogerio Moraes och Thiagus Petrus i spetsen, och det blev en fysisk inledning på matchen. Max Darj stod upp bra och hittade dessutom ytor framåt vid ett par tillfällen.

– Det stod och vägde ganska länge tycker jag, även om jag tycker att vi är det bättre laget över 60 minuter så får vi inte riktigt hål på dem, säger han i den mixade zonen efter matchen.

– Jag tycker att vi spelar bra och har möjligheter att leda med en sju-åtta mål i halvtid. Han är jätteduktig i deras kasse, men jag tycker att vi spelar bra och till slut får vi hål på honom och då ser du ju att vi vinner med åtta till slut.

Ni pratade en hel del innan matchen om hur viktigt det skulle bli att löpa mycket.

– Jag tycker att vi hade ett hyfsat kontringsspel under hela matchen men vi gör ju inte mål. Men så kommer det att se ut. Vi vill springa och det spelar ingen roll om vi gör mål eller inte, vi måste trötta ut motståndarna och till slut så kommer målen också.

Hann ni bli oroliga när de hängde i under den första halvleken?

Det är handboll så det är man alltid. Men vi vet ju också att vi har vår grund och spelar vi efter våra principer i 60 minuter så är vi ett bättre handbollslag än Brasilien och det visade vi också. Så det var skönt att vi inte tummade på vad vi står för.

Hur upplevde du publikstödet i Scandinavium?

– Det är magiskt. Det är ett uttjatat ord men det är riktigt roligt att springa in här och få se alla gultröjade och hur de hejar fram oss. Det spelar ingen roll om det står 1–1 eller 20–20, så hejar de fram oss så det är väldigt skönt.