Mattias Zachrisson inför Frankrike: ”Vi har något spännande på gång”

Mattias Zachrisson på hotellet i Zagreb. Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån

Sveriges högersexa Mattias Zachrisson kan bli ett av Sveriges största hot mot Frankrike ikväll. Kontringsmissilen ska göra just det som Frankrikes målvakt oroade sig för – springa, springa, springa.

ANNONS

— Vi är inte lika stora som alla andra och vi gillar att springa. Det är väl det som är vårt signum. Vi måste springa från minut 1 till minut 60 mot Frankrike. De är ju stora och starka i uppställt spel, så där blir det tufft. Men ska man slå de stora nationerna så gäller det att stå bra bakåt och få kontringsmålen. Det är väl en klyscha men det är lite så det är, säger Zachrisson.

27-åringen var med förra året mot Frankrike i VM 2017, där Sverige höll jämna steg med mästarna till minut 50. Då bestämde sig Daniel Narcisse för att göra show på Sverige och Frankrike kunde slå ut handbollslandslaget. Men där la svenskarna grunden till det rykte som hänger med i kväll, ett rykte som stärktes mot Kroatien – att Sverige är ett tufft lag att möta.

— Många har fått ännu mer respekt för oss än vad de haft innan. Fem dagar innan Kroatien-matchen var det däremot inte lika muntert. Då satt alla och deppade i samlingsrummet efter torsk i premiären mot ett lag vi ska slå. Sen fick vi fullträff i nyckelmatchen mot Kroatien.

— Det blir lite nyckelmatch här också. Skulle vi vinna ser det snuskigt bra ut. Det finns stor chans att lösa avancemang det om det inte går vägen i kväll heller, men det är klart att vi har som mål att ta två pinnar.

Frankrike går dock in i matchen som favoriter. Med spelare som Karabatic, Abalo, Guigou, Mahé, med flera, är det svårt att säga något annat. Trots skador på nästan varenda vänsternia i hela landet, senast N’Guessan.

— Men är det något lag som kan lösa det så är det väl Frankrike. De har ju Karabatic som kan gå in där, även Mahé. Det som blir tufft för dem är väl att Karabatic kommer behöva gå 60 minuter framåt och bakåt, det kan slita på honom.

— Sen har de världsspelare på alla positioner. Men vi har något spännande på gång. Vi har en ung trupp och vi har visat att vi kan slå de bästa lagen i världen.

Sverige – Frankrike startar 18:15 ikväll och visas på TV3 och Viaplay

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here