Matchens tre stjärnor: Sverige–Portugal

Max Darj, Jim Gottfridsson och Fredric Pettersson firar Sveriges vinst. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Sverige tog en ny seger i OS-gruppspelet och fick samtidigt revansch på Portugal efter den snöpliga förlusten i hemma-EM förra året. Sverige är nu klara för kvartsfinal. Handbollskanalen har utsett matchens tre bästa spelare i konceptet som vi enkelt och tydligt kallar för ”Matchens tre stjärnor”.

Tre stjärnor – Jim Gottfridsson

Sverige behöver en Gotte i form för att kunna gå långt i OS-turneringen. Idag spelade han med pondus och energi och hittade vägledande passningar till sina medspelare. Samspelet med Albin Lagergren fungerade ypperligt i första halvlek. I andra tog han flera avgörande lägen själv och tryckte sig igenom med sina patenterade genombrott i mitten.

Två stjärnor – Andreas Palicka

Om Sverige hade satt sina lägen under matchens sista minuter hade Palicka sannolikt framstått som den stora hjälten. Mellan matchminut 20 och 28 stod han för flera viktiga och vackra räddningar, vilka gav Sverige ett överläge som såg ut att vara ointagligt. Släppte in några svåra skott därefter och kan inte lastas för att det blev en så jämn avslutning.

En stjärna – Niclas Ekberg

Med nio mål var han Sveriges bästa målskytt. Säker i avsluten från sin kant, men kunde kanske tagit några avslut till. Viktig idag, när de andra kantspelarna inte hade någon bra dag.