Ekberg känner att han kommit in i turneringen på allvar

Niclas Ekberg stod för nio mål. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Sverige är kvartsfinalklara efter uddamålssegern mot Portugal. Med några minuter kvar såg Sverige ut att kunna gå mot en komfortabel avslutning på matchen. Men anfallsspelet låste sig i slutminuterna och portugiserna gjorde matchens tre sista mål.

Niclas Ekberg stod för en stark insats med nio mål. Hans lugn och rutin behövdes idag.

– Oerhört viktiga poäng. Återigen karaktär. Vi vinner sådana här matcher. Det visar en stor styrka i laget. Vi spelar bra handboll idag, tycker jag. Vi missar kanske lite för många men i det stora hela så är jag jäkligt nöjd, säger han i en intervju med discover+.

Han är nöjd med sin och lagets insats.

– Det var gött att komma in i turneringen på allvar. Borsta av sig allt det som har varit innan och verkligen träda in i den rollen jag vill ha. Jag fick mycket att jobba med idag så det är tacksamt att vara kantspelare då.

Med dagens seger har Sverige tre uddamålssegrar i rad. Ekberg ser fördelar med det:

– Ja vi var förberedda på en stenhård match, vilket det också blev. Så när man kommer ut med ett sådant här resultat, plus ett, dom segrarna betyder ännu mer för laget egentligen än när man vinner med tio ibland.

Niclas Ekberg var inte med när Sverige förlorade mot Portugal (25–35) i hemma-EM förra året, men han är noga med att poängtera att portugiserna har ett starkt lag.

– Det är riktigt riktigt bra spelare vi möter så jag tror det var en bra handbollsmatch. Dom spelar ju sin filosofi med sju mot sex, så på det är dom ju väldigt duktiga och strukturerade med. Jag tycker vi löser det jättebra i stora stunder och är verkligen pålästa på det vi ska vara. Sen är det som det är. Handboll är en rolig sport, det flyger hit och dit och det är jämnt.

Se intervjun här: