Matchens tre stjärnor: Schweiz – Polen

Andry Schmid, Schweiz. Foto: Bildbyrån

Drabbningen mellan Schweiz och Polen slutade i en relativt bekväm seger för schweizarna, trots en jämn match som i den första halvleken såg ut att kunna bli en rysare. Handbollskanalen har utsett matchens tre bästa spelare i konceptet som vi enkelt och tydligt kallar för ”Matchens tre stjärnor”.

Tre stjärnor – Andy Schmid (Schweiz)

Den schweiziska stjärnan kom aldrig in i målflowet under fredagens match mot Sverige, men mot Polen fick han äntligen visa upp sig ordentligt i landslagströjan. Sju mål i den första halvleken och den solklart bästa anfallsspelaren på planen. Ytterligare åtta mål i andra halvlek och Schmid levererade i den utsträckning han väntats göra – och lite till. 15 mål på 20 avslut!

Två stjärnor – Nikola Portner (Schweiz)

Portner i målet levererade inte på någon högre nivå under den första halvleken, men kom igång ordentligt i den andra och bjöd den schweiziska publiken flera anledningar att jubla efter såväl räddade frilägen som klockrena utkast. Under matchens sista tio minuter klättrare han ännu ett steg uppåt och flöt på känslan den schweiziska klacken gav till laget.

En stjärna – Roman Sidorowicz (Schweiz)

Mittnian i Schweiz som, trots begränsat med speltid, styrde upp det schweiziska spelet framåt. Kvick i fötterna, smidig som en vessla och ett bra övergripande spelsinne. I bakgrunden av Schmid en viktigt spelare för laget i framförallt den första halvleken.

1 kommentar

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here