Matchens tre stjärnor: Danmark–Ungern

Zsolt Balogh. Foto: Christoffer Borg Mattisson / @borgmattisson

Ungern vann en poäng och var den moraliska vinnaren mot Danmark. Handbollskanalen har utsett matchens tre bästa spelare i konceptet som vi enkelt och tydligt kallar för ”Matchens tre stjärnor”.

Tre stjärnor – Zsolt Balogh (Ungern)
Även en föryngrad niometerslina behöver sin rutin. Balogh gjorde det bästa av sina rätt begränsade minuter långt in i matchen, skötte straffarna och stack in näsan på flera sätt.
När Danmark fick vittring och kvitterade i andra halvlek öppnade han den lilla luckan igen med lika pricksäkra som viktiga fullträffar. Det gav inte andrum för seger, men mod i en helgjuten insats och en väldigt välförtjänt poäng.

Två stjärnor – Peter Hornyak (Ungern)

Vi såg det inte från start i EM, men helt plötsligt hade Ungern kvicka omställningar att tala om. Viljan till enkla mål vägde över och Hornyak tillhörde de mest pigga på att straffa motståndarna när han tog sats som sprinter.

Ungern gjorde mycket mer än att hänga med i svängarna, steget från den småtrötta segern över Ryssland till att pressa Danmark hela vägen handlade också om längre stunder av fart och fläkt.

En stjärna – Niklas Landin (Danmark)

Kielkeepern har en bit kvar till översta hyllan i mästerskapet och nr kanske aldrig dit med tanke på Danmarks resultat. Landin repade sig åtminstone starkt från de svårstoppade bollarnas kamp senast.

En stor anledning till Danmark aldrig halkade alltför långt efter, först med en kapabel avslutning fram till paus. Sedan hängde han i, bland annat genom med att hindra Ungern från utdelning från linjen. Självklart fanns det en Landinparad med i förarbetet när Danmark sent omsider fick en skjuts mot oavgjort.