Martin Boquist om svenska rollfördelningen

Martin Boquist. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Ikväll är det dags, Sverige möter Qatar i jakten på VM-semifinal. Sverige har imponerat stort under VM och en anledning till det har varit ledarteamet med Glenn Solberg och Martin Boquist i spetsen.

I svenska timeouter under VM har det varit tydligt att tre personer tagit extra stort ansvar: Glenn Solberg, Martin Boquist och Jim Gottfridsson. På tisdagens pressträff frågade Handbollskanalen därför Boquist om hur rollfördelningen egentligen ser ut i det svenska laget.

– Det finns inget skrivet i sten när det gäller det där. Glenn jobbar mycket med strukturen kring det hela på många sätt och jag jobbar väldigt konkret med handboll så att säga, vilket kanske också syns under match, säger Martin Boquist.

– Jim är duktig och vi vill att han ska ha den rollen, han är ute på banan och vi tror mycket på tanken att de som spelar vet mest. Sen försöker vi fylla i när vi ser saker som vi kan förbättra eller möjligheter som finns.

Var ligger Glenns största styrkor som ledare?

– Han är lugn och trygg. Det är svårt att säga egentligen, men han jobbar hårt och trofast på något sätt. Det är inga konstigheter, han har ingen trollstav utan han gör ett bra jobb.

Boquist fick också frågor kring bredden i svensk handboll, med tanke på hur många ordinarie landslagsspelare som inte är med i VM och hur bra de som ersatt har presterat.

– Ju större bredd du har ju större chans har du att få fram spets ur den bredden. Att den svenska handbollsutbildningen fungerar råder det inga tvivel om.

Kvällens match har avkast 20:30 och sänds på Viaplay. Hela VM-schemat finns här.