Målvakterna drabbade av corona – Lesjak och Buric smittade

Linus Persson och Urban Lesjak under mötet i VM 2021 i Egypten. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Slovenske keepern Urban Lesjak och bosniske diton Benjamin Buric har testat positivt för corona tätt inpå EM 2022, det rapporterar tyska Sportbuzzer samt det bosniska handbollsförbundet.

Hur skickliga Urban Lesjak och Benjamin Buric än är på att stoppa bollar så har dom liksom miljontals andra inte lyckats stoppa att bli smittade av viruset. Covidkarusellen får förmodligen en avgörande roll genom hela EM-turneringen där smittotombolan spottar ur sig nya namn var och varannan dag med negativt positiva besked.

För 31-årige Urban Lesjak är det andra gången han smittats, första gången var symptomfri men den här gången med influensasymptom som huvudvärk och ryggvärk, meddelar Sportbuzzer. I Bosnien & Hercegovina har förutom även 31-årige Benjamin Buric också två coacher i staben drabbats och alla tre är nu isolerade från resten av truppen, skriver förbundet.

Dom båda målvakterna är stora profiler och nyckelspelare för sina respektive lag så både förbund och fans håller nog tummarna så hårt dom domnar av för att spelarna ska friskna till och kunna delta i det kommande EM-spelet.