LYSSNA: Kim Andersson om den bristande motivationen

Ystads IFs Kim Andersson. Foto: Christoffer Borg, Bildbyrån.

För Kim Andersson, som fanns med i truppen inför Sveriges planerade OS-kval i april, har det annorlunda avslutet på säsongen och flytten av OS inneburit en svacka i motivationen. I en intervju med Radiosporten berättar han om hur allt kring handboll just nu är ett frågetecken.

Kim Andersson, som ju inte fanns med under EM på hemmaplan tidigare i år, skulle ha varit en del av den svenska landslagstruppen inför OS-kval och ett eventuellt OS i sommar. I en intervju med Radiosporten berättar han nu om hur den avbrutna säsongen, det inställda OS-kvalet och de framflyttade Olympiska spelen har fått honom att tvivla på sin fortsatta karriär inom handbollen.

– Jag känner… Jag ska väl inte sitta här och säga att jag är jättepigg på att köra på med försäsongen. Att säsongen som var redan har tagit slut, och med det abrupta slutet, det slog undan benen lite för mig. Det tog väl lite musten ur mig, det här med att älska handbollen. Någonstans försvann det med slutspelet, och jag har väldigt svårt att motivera mig till träning just nu, säger han i intervjun med Radiosporten.

Intervjun visar dock inte bara på tveksamheter från Andersson, som trots allt hoppas att den avbrutna säsongen ska ge honom möjligheten att rehaba sin knäskada som han dragits med sedan årsskiftet och på så sätt göra det roligare att spela handboll igen.

– Det får ta den tid det tar nu, och förhoppningsvis ger det mig möjligheten att när man sen går på banan slipper besvären och att man inte ska ha ont. Det är ju mycket roligare och mycket lättare att hålla på med idrott när det inte gör ont i hela kroppen, så jag hoppas ju ändå att detta ska råda bot på de besvär jag har, säger Kim Andersson i intervjun. 

Lyssna på intervjun med Kim Andersson HÄR >>