Lista: VM:s fem bästa högernior

Mathias Gidsel. Foto (arkiv): Johanna Lundberg / BILDBYRÅN.

VM närmar sig och i en serie artiklar presenterar Handbollskanalen mästerskapets fem bästa spelare på respektive position. Den sista positionen är högernior.

Här är spelarna:

Alex Dujshebaev, Spanien

Har en enorm tro på sig själv och allt som oftast får det honom att stå som matchvinnare. Ibland slutar det i att han tar något ogenomtänkt avslut och att han istället blir syndabock, men det är inte alls lika vanligt. Kan göra det mesta på en handbollsplan och i ett Spanien som är mitt uppe i en generationsväxling får Kielcespelaren en ännu viktigare roll.

Alex Dujshebaev Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Dika Mem, Frankrike

Tillsammans med Gottfridsson förmodligen världens bästa handbollsspelare just nu. Otroligt dominant i Barcelona och långa stunder i Champions League ser han ut att kunna göra precis som han vill, oavsett vilket motstånd han ställs emot. Måste vara otroligt jobbig att möta då han kan göra mål på precis vilket sätt som helst. Ett fenomen.

Dika Mem.
Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Omar Ingi Magnusson, Island

Tillsammans med Eric Johansson har Magnusson varit Bundesligas bästa spelare under hösten. Har med eftertryck visat att det han gjorde förra säsongen i Magdeburg inte var en tillfällighet. Kvick, smart, målfarlig och dessutom en otroligt skicklig playmaker från högernio.

Omar Ingi Magnusson.
Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Mathias Gidsel, Danmark

Skadan han ådrog sig i landskampen mot Sverige i höstas kom olägligt. Eller gjorde den det? Nu har Gidsel, likt Gottfridsson och flera andra stjärnor, fått vila upp sig fram till mästerskapet. Och en fräsch Mathias Gidsel borde få samtliga försvar under VM att darra. Alla vet vad han kan och jag är säker på att vi kommer att få se en Gidsel i absolut toppform under VM.

Albin Lagergren, Sverige

Om de fyra första namnen på den här listan var helt givna gäller inte riktigt samma sak för Albin Lagergren. Två norrmän i form av Magnus Röd och Harald Reinkind hotade framförallt om att knipa den här platsen, men Lagergrens pånyttfödelse i Rhein-Neckar Löwen under hösten samt hans betydelse för det svenska landslaget gör att han kniper den här platsen. Och på den här listan av högernior är han dessutom den bästa försvarsspelaren (ihop med Mem).

Albin Lagergren.
Photo: Christian Örnberg / BILDBYRÅN