Linus Persson ådrog sig hjärnskakning – Albin Lagergren på väg till Kairo

Albin Lagergren. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån.

Efter smällen mot huvudet och den avbrutna matchen under fredagkvällen mår Linus Persson förhållandevis väl. Högernian missar dock de kommande VM-matcherna och behöver återhämtningstid efter sin hjärnskakning, meddelar landslagsläkaren Daniel Jerrhag under en digital pressträff.

Högernian Persson hamnade bryskt i golvet efter en dryg halvminut av fredagsmatchen.

Händelseförloppet bakom att han sedermera fortsatte spela cirka en kvart till hamnade i fokus både i Viasats TV-studio och sociala medier.

Landslagets läkare på plats i Kairo kunde inte närvara i arenan på grund av isolering efter ett positivt covid-19-test utan fanns till hands med telefonkontakt till lagledningen.

– Med facit i hand skulle han (Persson) ha plockats av direkt.

– Men man ska också vara medveten att de som sitter på bänken inte har tillgång till repriser och samma vinklar som från TV-studion, säger Jerrhag.

Perssons rehabilitering kan ha påverkats av extraminuterna på planen efter smällen.

– Men det är inte heller säkert att jag hade gjort en annan bedömning om jag varit på plats, fortsätter Jerrhag.

Ett halvt dygn senare gäller det första steget i hjärntrappan för Perssons del.

– Han mår ganska bra och är vid gott mod, men känner fortfarande lite symptom, konstaterar läkaren.

Sverige hämtar in Albin Lagergren som återvänder till truppen från coronasmitta. Niometaren är fysiskt redo för matchspel och flyger till Egypten under lördagen.

– Han har tränat två pass med HK Varberg i veckan med en internmatch på 20 minuter. Sen har han hållit sig i form med löpning och träning på egen hand, säger Jerrhag.