Kristianstad upp över slutspelsstrecket

Kristianstad HK stiger i graderna i SHE. Foto: Christoffer Borg Mattisson / www.borg-mattisson.se / @borgmattisson

Boden Handboll fick få chanser att komma in ordentligt i matchen. För det mesta var Kristianstad HK helt enkelt bättre och utökade avståndet med besked till 25–16.

För blott ett par veckor sedan hade duellen Kristianstad mot Boden börjat med kraftiga ödesvibbar vid nedflyttningsstrecket.

Lite annat läge rådde efter lördagskampen. Även om Boden vaknat till i poängkolumnen på slutet har Kristianstad tagit större steg.

Den orangea formförbättringen på slutet är numera uppe vid fem segrar på de sex senaste försöken. Dessutom klev Kristianstad över slutsspelstercket och knuffade ner VästeråsIrsta, trots ett par matcher färre spelade.

KHK:s tvåpoängare mot Boden var tidigt tydlig, med markeringar som Petra Kudlackovas räddningar och upprepade bollstölder från danska duon Mirja Lyngsø Jensen och Katja Ryesberg.

Bortadefensiven hängde inte med och Sarah Carlström kunde placera in fem straffar fram till paus. Dessutom var det färdigförsvarat för Moa Nilsson några minuter innan pausvilan efter tre utvisningar.

Kristianstad tog med sig 13–8 till omklädningsrummet och läget ljusande aldrig för bottenlaget.

I Boden fick Sara Nordström in fyra bollar utan att komma till på allvar. Carlströms sjua framåt och inte minst Kudlackovas 21 räddningar var betydligt större vägvisare för nio måls skillnad till slut.

Segerglädjen blev dämpad efter en otäck knäskada på kantspelaren Ryesberg i andra halvlek.

Kristianstad HK—Boden Handboll 25–16 (13–8)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>