Lagergrens test negativt – redo för match

Albin Lagergren. Photo: Michael Erichsen, Bildbyrån.

Albin Lagergren har testats sedan ankomsten till Egypten och från landslagsledningens håll meddelas det nu att han har testat negativt.
– Liksom snabbtestet i går var PCR-testet som Albin Lagergren tog efter ankomst i går negativt, meddelar presschef Daniel Vandor.

Eftersom Linus Persson har ådragit sig en hjärnskakning efter den tuffa smällen han fick mot Slovenien kommer han inte att kunna spela förrän tidigast en eventuell semifinal. Sverige agerade snabbt och kallade då in Albin Lagergren.

Lagergren anlände till Kairo under lördagen och fick bo själv i en annan del av hotellet. Samtidigt meddelades det att Oscar Bergendahl skrevs ut från truppen.

Sent under lördagen meddelade presschef Daniel Vandor följande:

– Två hinder återstår för Albin innan han är klar för träning och spel: svaret på det PCR-test som togs när han landade och det snabbtest som IHF sedan tar om PCR-testet är negativt. Det får vi svar på i morgon förmiddag.

Nu är vi alltså där och Lagergrens båda test har varit negativa – vilket innebär att han är redo för spel redan ikväll mot Ryska förbundslaget. Men landslaget har ännu inte tagit något beslut om högernian kommer att skrivas in i 16-mannatruppen.

– Han har fått ansluta till laget och var med på den värmning som vi nu är på väg tillbaka från. Vi har anmält honom till 20-mannatruppen men ännu inte fått det bekräftat från IHF, säger Daniel Vandor.