Lagergren och Pettersson in i truppen inför mötet med Norge

Albin Lagergren. Photo: Michael Erichsen, Bildbyrån.

Sverige genomför två byten i truppen inför söndagens match mot det hittills obesegrade Norge, meddelar landslaget på sin hemsida. Fredric Pettersson ersätter Jesper Nielsen och Albin Lagergren är återigen tillbaks i spel efter sin hjärnskakning – vilket betyder att Jack Thurin byts ut. 

Det sker alltså två byten i den svenska spelartruppen inför kvällens match. Jesper Nielsen, en viktig pusselbiten i det svenska försvaret, meddelas ha dragit på sig en axelskada under matchen mot Portugal och kommer därför inte till spel under söndagen. Istället ersätter mittsexan Fredric Pettersson, som till vardags spelar i Montpellier HB.

Albin Lagergren, som dragits med en hjärnskakning sedan starten av mästerskapet, är klart för spel igen. I och med det ersätter han Jack Thurin, som tog Lagergrens plats under gruppspelet.

– I och med att Jesper inte kan spela behöver vi en till trea i försvaret och där håller Pettersson hög klass, samtidigt som han är ett vasst alternativ framåt. Kul också att Albin är tillgänglig igen, det ger oss fler möjligheter i vårt spel, säger förbundskaptenen Kristján Andrésson till handbollslandslagets hemsida.

De två bytena innebär att Sverige har förbrukat de byten som är tillåtna under huvudrundan. Tar man sig vidare till semifinal eller spel om femteplats blir ytterligare byten möjliga.

Länk: Handbollslandslaget.se