Lagergren: ”Enkelt att spela med de här spelarna”

Jim Gottfridsson och Albin Lagergren. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Sverige är klart för VM-kvartsfinal efter en övertygande seger mot Ryska förbundslaget. Två av segerorganisatörerna var Jim Gottfridsson och Albin Lagergren, som båda var lyriska efter matchen.
– Det är så himla enkelt att spela med de här spelarna, säger Albin Lagergren.

I ärlighetens namn var det aldrig något snack om saken – Sverige körde över det Ryska förbundslaget och vann med 34–20. Jim Gottfridsson var på nytt en av Sveriges bästa spelare, precis som han har varit under i stort sett samtliga matcher under VM.

– Det är fantastiskt kul att vi kan stå här i Kairo och säga att vi är klara för kvartsfinal. Framförallt med det här laget med så många debutanter, säger Jim Gottfridsson.

Albin Lagergren kom ner till Kairo sent under lördagen och fick mycket speltid redan i söndagsmatchen, detta eftersom Lukas Sandell tidigt hade dragit på sig två utvisningar.

– Han är en fantastiskt duktig spelare och det såg man här också. Han lyfte vårt lag extremt mycket. Albin spelar enkelt, men ofta är det enkla det svåra, säger ”Gotte” om sin lagkamrat.

Lagergren själv verkade njuta över att få vara på plats i Egypten och spela match.

– Det kändes förhållandevis bra, på det stora hela är jag väldigt nöjd med matchen och hela lagets insats. Det är så himla enkelt att spela med de här spelarna. Jag tycker att det var jätteroligt att spela, säger han.

För svensk del finns tre möjliga motståndare i kvartsfinal: Argentina, Qatar eller Kroatien. Gottfridsson ville inte tänka för långt fram.

– Nu stannar vi här och håller fötterna på jorden. Det är så klart skönt att slippa Danmark i kvartsfinal. Men nu är det vinna eller försvinna i varje match och då gäller det att vi går in i det med stor ödmjukhet. Gör vi det kan vi slå vilket lag som helst, säger han, och lämnar lugnande besked kring sin till synes ömmande vänsteraxel.

– Jag lirar på onsdag.