Kroatien imponerade mot Serbien – Duvnjak utgick skadad

Zlatko Horvat, Kroatien. Arkivbild. Foto: P. Montigny

Handbolls-EM i Kroatien. Hemmanationen mot ärkerivalen Serbien. 12 000 kroatiska åskådare i Spaladium Arena. Det var förutsättningarna inför kanske mästerskapets häftigaste match som spelades redan första dagen.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Inramningen kunde knappast bli bättre för det kroatiska herrlandslaget som med 12 000 högljudda och galna supportrar i ryggen utmanövrerade Serbien med 32-22. Efter en jämn matchinledning kunde hemmalaget sakta men säkert rycka ifrån och det var framförallt tack vare en storspelande Mirko Alilovic som dessutom hade ett uppoffrande försvar framför sig.

Publiken i Spaladium Arena i Split var så pass inspirerande att de till och med fick fart på åldermannen Igor Vori som såg oförskämt glad och pigg ut. På den kroatiska bänken var den ständigt missnöjde legendaren Lino Cervar tillbaka och trots att hans mannar vann med 10 mål såg han, som vanligt, uppgiven ut.

Matchen som sådan var väl inget som går till historien för välspelade matchen. Men när speedkulorna Luka Cindric och Igor Karacic drog upp tempot så ökade underhållningsvärdet rejält. Det var också just Cindric och Karacic som så ofta drog igång det offensiva spelet som gav stora ytor för exempelvis kantspringarna Manuel Strlek och Zlatko Horvat samt skytten Luka Stepancic.

Ett stort frågetecken i Kroatien sätter vi dock på Domagoj Duvnjak som fick bäras av planen med cirka 10 minuter kvar av matchen. Ännu råder det oklarheter i vad som hände med kroaten med reprisbilderna vittnade om kramp alternativt en bristning i vaden. Om det handlar om en bristning är det nog så illa att det är färdigspelat för Duvnjak i det här mästerskapet.

Serbien då? De gjorde en svag insats denna kväll. Godkänt får högernian Nemanja Zelenovic som gjorde 5 mål och visade prov på ett varierande anfallsspel. Petar Nenadic (6) och Zarko Sesum (2) var två andra spelare som ofta var i fokus men ett alldeles för individuellt spel i det serbiska lägret gjorde att man inte kunde utmana Kroatien ikväll.

EM 2018: Grupp A

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here