Kristján Andrésson: ”Vi har vunnit ett silver här i EM”

Foto: Fredrik Varfjell, Bildbyrån

Efter en bragdartad resa tog det slut med förlust mot Spanien med 23-29 (14-12). För Kristján Andrésson innebär det ändå att han åker hem med sin första medalj som förbundskapten. Även om den var av ”fel” valör.

ANNONS

— Känslan efter matchen är att vi förlorade, det var inte målet inför, säger förbundskaptenen efteråt.

Sverige inledde matchen starkt och efter första halvlek såg det ut som att blågult skulle kunna åka hem med guldmedaljerna. Istället växlade Spanien försvar och målvakt – något som skulle visa sig oöverkomligt för svenskarna.

— De har använt offensivt 5-1-försvar emellanåt när de har långa bytet på Dujshebaev. Men det var bästa träffen på deras 5-1-försvar som jag har sett i EM.

— De fick oss att röra oss mot de positioner de ville, in i mitten. Det vi hade behövt, som när vi mötte kroaterna, var att få breda lägena och lite fler kantlägen. Det kan också bli fritt på linjen med högt pressande försvar men det är svårt att se för våra nior då de är så snabbt ute på oss. De gör en jättefin insats defensivt.

Vad säger man efter en sån här förlust? Frågar Nicolinn Nilsson på Expressen

— Jag vet inte hur väl det gick fram men, vi försökte få dem att förstå att de har vunnit ett silver här i EM.

Nu är EM över för den här gången. Och vilket mästerskap. Sverige, silver-Sverige, har slagit stornationer som Kroatien och Danmark. Fått stryk av Island. Ramlat, ställt sig upp. Säkert garvat, kanske släppt nån tår, tillsammans. Nu är det över för den här gången. Men det finns stora saker att vänta för det här unga oändligt talangfulla landslaget. Speciellt om alla drar åt samma håll.

— Vi har pratat om att de ska sakna att vara tillsammans. Nu har de varit tillsammans i fyra veckor så de är nog jätteglada att bli av med mig och med varandra. Men förhoppningsvis någon gång i februari ska de känna känslan att ”Ja, de var rätt härligt i januari”.

Ja, Kristján, det var rätt jäkla härligt i januari.

ANNONS
Annonslänk: Se alla matcher från Handbollsligan och utvalda matcher från SHE med C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here