KLART: Hampus Olsson och Jonathan Edvardsson inskrivna i EM-truppen

Jonathan Edvardsson ansluter till EM-truppen. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN.

Sverige tappade Andreas Palicka och Felix Claar sedan de testat positivt för covid-19 efter matchen mot Tyskland. Nu meddelar landslaget att Jonathan Edvardsson och Hampus Olsson är på plats och är inskrivna i truppen.

EM är som vi vet kantat av pandemin och Sveriges lista på smittade spelare växte efter matchen mot Tyskland. I dag kom dock ett positivt (i ordets rätta bemärkelse) besked om att inga nya fall var upptäckta efter de senaste testen. Dessutom meddelar landslagsledningen att Jonathan Edvardsson och Hampus Olsson nu är inskrivna och på plats och tränar med EM-truppen.

Senast en timme före avkast väljer Sverige vilka 16 som spelar matchen mot Norge. Daniel Pettersson och Niclas Ekberg har suttit i karantän och det är ännu oklart om de kan bli aktuella för spel.

Hampus Olssons moderklubb är IFK Trelleborg och därefter har han spelat för H43, Drott, Karlskrona och HK Malmö. Säsongen 2019/20 vann han skytteligan och blev invald till Handbollsligans All-Star Team. Sedan säsongen 2020/21 spelar han för Bundesligaklubben HC Erlangen. Högersexan debuterar i landslaget (om han blir uttagen).

Mittnian Jonathan Edvardsson lämnade moderklubben Sävehof för TSV Hannover-Burgdorf inför den här säsongen. Förra säsongen blev han utsedd till årets komet inom svensk handboll (på herrsidan). Han har gjort 11 landskampet och 3 mål.

Matchen mot Norge börjar 20:30 i kväll (tisdag) och sänds på Viaplay och TV6.