Jack Thurin till HK: ”Spännande att vara med på riktigt”

Jack Thurin. Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån

Jack Thurin har verkligen imponerat under säsongen med IFK Skövde och nu belönas 19-åringen med att bli uttagen i A-landslaget. – Det är klart att det känns jättekul. Det blir spännande att få vara med på riktigt för första gången, säger Jack Thurin till Handbollskanalen.

Jack Thurin har gjort 125 mål och 44 assist för IFK Skövde under säsongen och verkligen varit en bidragande orsak till att Skövde ligger tvåa i Handbollsligan. Den 199 centimeter långe högernian har nu blivit uttagen i A-landslaget och det är en glad 19-åring som Handbollskanalen får tag på.

– Krille ringde igår och berättade att han skulle ta ut mig. Det är klart att det känns jättekul. Det blir spännande att få vara med på riktigt för första gången, säger han till Handbollskanalen.

Varför tror du att du blev uttagen?

– Jag tycker överlag att det har gått rätt så bra hela säsongen. Och så har jag varit med och tränat med landslaget tidigare, det är det som gör det tror jag. Jag har visat framfötterna i klubblaget och de har bra koll på oss.

Jack Thurin gjorde 74 mål under sin första A-lagssäsong i IFK Skövde och 86 under den andra. I år är han alltså redan uppe i 125 mål. En fin utveckling med andra ord.

– Jag har nog utvecklats lite ja, skrattar han.

– Det har inte varit så många dåliga matcher från min sida utan jag har kunnat hålla mig på en stabil nivå. Men det är lättare när man spelar med bättre spelare och så lite nytänk med tränare och sådär.

Vad kan du bidra med i landslaget?

– Ungdomlig entusiasm, säger han med ett skratt. Jag tänker bidra med energi och förhoppningsvis med en del bra skott.