Chrintz: ”Jag blev lite chockad och blev lite tårögd också”

Valter Chrintz, IFK Kristianstad. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån

Sveriges förbundskapten Kristján Andrésson har presenterat landslagstruppen till dubbelmötet med Norge i april. En som är med för första gången är supertalangen Valter Chrintz. – Jag blev lite chockad och blev lite tårögd också, säger 18-åringen till Handbollslandslaget.se.

Debutanterna som Andrésson tagit ut är Valter Chrintz, Jonas Samuelsson, Jack Thurin och Alfred Jönsson. Handbollskanalen har pratat med Jack Thurin som så klart var oerhört glad över uttagningen. Förbundskaptenen säger så här om de fyra debutanterna:

– Alfred är född 1998, Jack 1999 och Valter 2000 och har alla tre potential att bli viktiga landslagsspelare i framtiden. De har alla presterat på en hög nivå under relativt lång tid i Handbollsligan och det ska bli kul att se dem i a-landslaget och ge dem en chans att utvecklas ytterligare. Jonas är lite äldre (född 1991), men har gjort det väldigt bra både i danska ligan och i samlingar och matcher med ligalandslaget, säger Andrésson till Handbollslandslaget.se.

Valter Chrintz har redan briljerat i Champions League under säsongen och blivit uttagen i omgångens lag vid två tillfällen. 18-åringen blir den förste spelaren född på 2000-talet att bli uttagen i det svenska A-landslaget.

– Jag är så klart extremt glad och tacksam över chansen jag får och att Kristján tror på mig. Jag blev lite chockad och blev lite tårögd också. Det har alltid varit en dröm att få spela i a-landslaget och jag har alltid kollat på alla matcher och själv velat stå där som vinnare en dag, säger Chrintz till Handbollslandslaget.se.

– Jag blev förvånad för det finns så många andra bra högersexor som presterar, både i Handbollsligan och utomlands. Jag får se till att lära mig så mycket som möjligt under landslagsveckan och ta vara på de chanser jag får, säger Chrintz.

LÄNK: Fyra debutanter i dubbelmötet med Norge i EHF Euro Cup