IHF på väg mot ännu en kval-skandal?

Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Uppgifter från Asiatiska Mästerskapen öppnar för ännu en skandal kring VM-kval och IHF.

Alla minns säkert hur kvalificeringen till VM 2015 i Qatar föregicks av en stor skandal då Australiens medverkan drogs in. Platsen gick då istället till Tyskland efter att Internationella Handbollsförbundet återigen visat märkligt beteende vid beslutsfattande.

Nu rapporterar Handball Planet om att ytterligare en skandal kan vara på uppsegling. Ni som läser på Handbollskanalen vet att det pågår Asiatiska Mästerskapen och igår redogjorde vi för hur lagen också kvalificerar sig till VM 2017 i Frankrike.

Inför mästerskapet så var instruktionerna att Qatar var klara för VM och att ytterligare tre länder skulle få direktkvalificering. Även lag 5 i Asiatiska Mästerskapen skulle få en chans via ett extrakval och så långt såg allt bra ut.

Nu uppges att IHF mitt i turneringen har skickat ut ett brev där de informerar att plats 5 inte alls kommer leda till något kval. Helt absurt av IHF att göra på det här viset, om det stämmer, vilket det troligen gör eftersom ingenting längre förvånar med IHF.

Vi skickar våra sympatier till Iran, Oman, Förenade Arabemiraten och Sydkorea som idag skulle gjort upp om den sista kvalplatsen till VM.