Gottfridsson inte helt uträknad: ”Liten vadbristning med blödning”

Jim Gottfridsson hjälps av planen i den sista gruppspelsmatchen i VM 2019. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Jim Gottfridsson staplade in på kryckor till Sveriges pressträff nyligen. Det gavs inga direkta besked om mittnians fortsatta spel i VM, förutom ett – det är inte helt över ännu. 

– Det är en liten vadbristning med blödning runt om. Det blir svårt att spela, men det är inte omöjligt. Men vi går för det så länge det går. Det är en liten bristning, men sitter kritiskt till i en sport där man hoppar mycket, säger Sveriges läkare Ola Svejme.

Det var i gårdagens match mot Ungern som Sveriges viktiga spelmotor skadade sig otäckt och tystade Royal Arena. Första tanken för de flesta var nog att VM är över för Jim Gottfridsson, inklusive stjärnan själv.

– Det gjorde otroligt ont.

– Det kändes som att drömmar gick i kras, säger han.

Kanske gick VM-drömmen i kras där för Gottfridsson, och kantstöttes för hela Sverige. På Medibas går att läsa om vad- och muskelbristningar:

”Som idrottsutövare kan du återgå till idrottsaktiviteten när du har uppnått full, symmetrisk töjbarhet utan smärtor, och styrkan i muskeln är helt återställd. Om blödningen skedde mellan musklerna (intermuskulärt) tar återställningen förhållandevis kort tid, och du kan återuppta idrottsaktiviteten efter två till fyra veckor. Om blodansamlingen finns inne i muskeln (intramuskulärt) tar rehabiliteringen längre tid, upp till 8–12 veckor.”

Men det är inte över förrän det är över och Sverige väntar fortfarande på svaren från röntgenbilderna.

– Vi väntar på svar från magnetröntgen nu. Jag kommer tro på det tills de säger att det är över, säger Gottfridsson.