Göteborg vill arrangera handbolls-VM

Blir Göteborg värdstad igen? Foto: Michael Erichsen, Bildbyrån.

För några år sedan, närmare bestämt 2017, hölls ridsports-EM i staden. Det blev en brakförlust med hela 65 miljoner kronor för evenemanget. Nu vill staden ta nya tag inför framtiden och det med bland annat handboll, skriver Göteborgs-Posten.

Den nya satsningen innehåller sju världsmästerskap på sju år däribland två handbolls-VM. Ett på damsidan och ett på herrsidan. Båda 2023. Flera andra värdländer har vunnit på höga budgivningar, det vill inte Göteborg. De satsar i stället på att vara det goda alternativet, säger de i GP.

På frågan om hur ett handbolls-VM i Göteborg gör staden till det bättre, svarar evenemangschefen Magnus Hellberg i GP att initiativ likt det som fanns vid handbolls-EM, lilla-EM, där människor fick prova på sporten är ett sådant. Därtill nämner han möjligheten att vidga handbollen till förorterna som ett positivt exempel på vad evenemangen skulle kunna bidra med till staden.

Men som Handbollskanalen har rapporterat om tidigare så har handbollsarrangemang bidragit på ett positivt sett tidigare. Handbolls-EM på hemmaplan blev lyckat. En undersökningen som gjordes efter det evenemanget visade att 94 500 unika personer omsatte över 200 miljoner kronor under EM-dagarna i Göteborg, Malmö och Stockholm.

Dessutom, landade utvärderingen i tillfredsställda besökare. Helhetsintrycket av handbolls-EM fick 4,4 i betyg på en femgradig skala.

Källa: GP