Handbolls-EM lönade sig för turistnäringen

Malmö Arena under EM 2020. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån.

I början av året besökte tiotusentals turister Sverige i samband med handbolls-EM. Hela evenemanget gav positiva resultat för de som tog hand om besökarna, rapporterar arrangören i ett pressmeddelande.

– Vår genomgång visar att arrangemanget givit ett mycket starkt bidrag till värdstädernas turism, säger Krister Bergström, vd för handbolls-EM 2020.

Undersökningen visar att 94 500 unika personer omsatte över 200 miljoner kronor under EM-dagarna i Göteborg, Malmö och Stockholm.

Dessutom landade utvärderingen i nöjda besökare, helhetsintrycket av handbolls-EM fick 4,4 i betyg på en femgradig skala.

Summa summarum verkar sammanställningen sporra Sverige inför kommande mästerskap.

–Ett mästerskap är inte bara viktigt för svensk handboll utan också för att stimulera konsumtionen i turist-Sverige, marknadsföra Sverige som ett turistland och ge tillbaka skatteeffekter till de värdstäder som väljer att satsa på ett mästerskap.

– Under 2023 kommer vi att genomföra två VM på hemmaplan med herrarnas VM i januari 2023 och damerna VM i december 2023. Då kommer handbollen få än mer inverkan på värdstädernas turistekonomi, säger Bergström i pressutskicket.

Länk: Handbolls-EM 2020 gav stora effekter på turistnäringen