Frankrike rasar mot hälsoförhållandena i Ungern

Nikola Karabatic, Frankrike. Foto: Anna Benicewicz-Miazga, ABMprojekt

Tidigare i veckan anlände Frankrike till Szeged, Ungern där man ska inleda spel i grupp C. De franska laget anordnade en pressträff där man uttryckte sin förvåning och missnöje kring de sanitära förhållandena i Ungern, detta meddelar handnews.

Frankrike som alltså spelar sina matcher i gruppomgången i just Ungern, storstjärnan Nikola Karabatić är mycket förvånad och man pratade man honom i samband med ankomsten.

— Vi var chockade över förhållandena. Vi följde strikta protokoll för att inte få Covid och vi kom hit till hotellet bland gäster som inte är maskerade. Vi äter på samma ställen som andra hotellgäster, säger Nikola Karabatić.

Restriktionerna och hälsobubblorna som lagen levt i tidigare veckor verkar inte följas upp på samma sätt just i Ungern. Hur mästerskapet påverkas av detta är ännu ovisst men man kan nu lätt få in det i truppen och de kan därefter sprida sig vidare, vilket kan leda till förödande konsekvenser för mästerskapet.

Ännu en röst från gårdagen var målvakten från Paris Saint-Germain, Vincent Gerard. Han berättar även han hur ankomsten var.

— När vi anländer och ser folk gå i baddräkter till hotellets pool utan masker eller något så kommer det som en chock. Nivån på hälsoprotokollen är minst sagt annorlunda, säger Vincent Gerard.

Länk: handnews