Amo kan befästa ledningen i Herrallsvenskan

Allsvenska Amo har tagit sig till semifinal i ATG Svenska cupen. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN.

Klockan 19:00 spelar Amo HK sin 15e match i Allsvenskan för säsongen, på andra sidan planhalvan står HIF Karlskrona. Vid seger för AMO går de upp i ledning i tabellen med två poäng, men om Karlskrona vinner hakar man på i toppstriden och är i detta skede bara två poäng från toppen. 

De vankas match och i Herrallsvenskan drar den andra delen av säsongen i gång, närmare bestämt vårsäsongen. En match har tidigare spelats och då med just Karlskrona i spel. Man hemmabesegrade Skånela IF med en tydlig differens på åtta mål. Karlskrona med en match mer spelad än just motståndarlaget AMO kommer till matchen med en positiv trend. Vinst senast mot Skånela men även vinst i matchen innan uppehållet, då mot Stockholmslaget Tyresö.

AMO som i dagsläget ligger i toppen av tabellen, lika många poäng som tvåan Kungälv, dock med en match mindre spelad. Efter dagens match har man lika många spelade som konkurrenterna och oavsett vad laget gör idag är man fortfarande serieledare.

Med en förlängning av Andreas ”Stocken” Stockenberg som tidigare i veckan blev klar är förmodligen både laget och tränaren laddade. Man kommer även från en vinst i senaste matchen vilket gjuter ett självförtroende i laget inför de som stundas skall.

Matchen spelas i Amokabel Hallen och sänds på Solidsport klockan 19:00.