Förbered dig inför EM 2020

Mikael Appelgren. Foto: Bildbyrån

För oss handbollsälskare i Sverige väntar vi oss ett alldeles speciellt Europamästerskap. Inte nog med att den sportsliga nivån håller världsklass, Sverige är med och arrangerar eventet. Det blir första gången någonsin som EM arrangeras av tre länder.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Vi tar fram förstoringsglaset och kikar närmare på vad du vill veta inför EM i handboll 2020.

Var och när hålls EM 2020

Europamästerskapet äger rum i Sverige, Norge och Österrike mellan 9-26 januari 2020. På svensk hemmaplan kommer tre arenor att användas. Scandinavium i Göteborg, Malmö Arena i Malmö samt Tele2 Arena i Stockholm (finalhelgen). Något alldeles speciellt med den kommande turneringen är att det för första gången kommer att vara så många som 24 deltagande nationer.

Sveriges form

Under 2000-talet har svenskarna haft skiftande form. De började otroligt imponerande med att vinna både i Kroatien (2000) och just Sverige (2002). Därefter kom en dipp med en sjundeplats, misslyckande till kvalifikation och en rad mittenplaceringar. 2018 “återuppstod” landslaget och visade fin form som bärgade hem ett EM-silver. Med turneringen tillbaka på hemmaplan och med fansens backning kommer svenskarna förmodligen att vara i sitt bästa slag.

Finalen

Det svenska handbollslandslaget måste ta sig hela vägen till finalen för att få spela på samtliga arenor i Sverige. Under finalhelgen kommer hela 20 000 åskådare få känna glädjen att heja på sina lag inne på berömda Tele2 Arena. Oavsett vilka som ställs mot varandra på plan kommer det bli en tillställning att minnas.

Hur du kan höja spänningen

Vill du få dig en extra kick av mästerskapet kan du spela på matcherna. Det finns flera casinon på nätet med svensk spellicens som erbjuder betting på handboll. Det finns olika sätt att spela på handboll, men det vanligaste är att spela på resultat inför en match och live-betting under tiden den spelas. Med live-betting får man nämligen den fina möjligheten att när som helst under matchens gång, betta på nytt.

Handbolls-EM är ett av de mest betydande sportarrangemangen för oss svenskar och det ska bli en fröjd att följa de många uppgörelser som väntar oss i början av nästa år.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here