EM-debutanten Jack Thurin: ”Det är klart att det känns jättekul”

200105 Sveriges Jack Thurin under träningslandskampen i handboll mellan Sverige och Egypten den 5 januari 2020 i Jönköping. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN

Imorgon kan Jack Thurin kliva ut inför tusentals svenska fans för sin livs första mästerskapsmatch på A-landslagsnivå. IFK Skövdes 20-åring ersätter Albin Lagergren på högernio och är redo att ta sin chans.

– Det är klart att det känns jättekul och häftigt. Det är en dröm som går i uppfyllelse. Det är tråkigt på bekostnad av Albin men det finns inte så mycket att göra. Jag får försöka bidra med den chansen jag får nu.

Vad kan du bidra med?

– Jag hoppas kunna bidra med min skyttekraft, det är väl mitt största vapen. Jag kan även bidra med energi och försöka mana på kompisarna, och lite taktiskt och så också.

Tillsammans med Tobias Thulin och Fredric Pettersson har 20-åringen hållit igång på gymmet och deltagit på de svenska träningspassen. Han har även varit på plats i Scandinavium under Sveriges första två matcher i EM.

– Igår på nationalsången fick man lite gåshud. Det är ju massor folk, man tror inte att det är sant nästan när det kommer 12 000 och kollar. Det är inget man är van vid hemma, haha.

Även familj Thurin har varit på plats i Göteborg och de lär nog sitta både nervösa och stolta imorgon på läktarna tillsammans med ett gäng andra svenska supportrar.

– Familjen har varit på båda matcherna och förhoppningsvis kommer det lite kompisar nu när jag ska vara med på riktigt.

Hur ser SMS-korgen ut idag?

– Jo, det var ganska mycket där när jag öppnade den efter lunch, säger 20-åringen och ler.