Ekberg åttamålsskytt: ”Angenäma lägen”

Niclas Ekberg och Albin Lagergren. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Niclas Ekberg är tillbaka i landslaget och det blev en lyckad comeback med seger och åtta mål på nio skott från högersexan.
– Det var angenäma lägen jag fick. Det var bara att sätta dit bollen, säger Niclas Ekberg i den digitala mixade zonen.

Ekberg inledde matchen från start och tackade för förtroendet genom att göra sex mål på sex skott i den första halvleken. Sedan fick han sitta på bänken fram till att matchen skulle avgöras och gjorde då ytterligare två mål – båda viktiga på straff. Ekberg såg minst sagt nöjd ut över att vara tillbaka i landslaget.

– Det är den största äran man kan ha. Det har jag sagt många gånger och det kommer jag fortsätta att säga.

Hur var det att spela med tanke på den korta tid ni hade att förbereda er?

– Det var så klart speciellt, men situationen är som den är i världen och vi har alla vant oss vid att ställas inför nya grejer.

En som låg bakom flera av Ekbergs mål var Jim Gottfridsson. Ofta genom att hålla inne passningen lite extra och därmed lura upp tvåan i det montenegrinska försvaret. Något han följde upp med läckra passningar ut till Ekberg på kanten. ”Gotte” var både nöjd och missnöjd efter matchen.

– Vi får vara nöjda med två poäng, annars var det en väldigt hackig match med mycket utvisningar och vi kom inte riktigt i i det. Men det var skönt att få en sådan här match inför helgen. Nu kan vi kolla på video och se vad vi kan förbättra, säger Gottfridsson.

På fredag väntar Tyskland i den första matchen av tre i OS-kvalet.

– Det blir en nyckelmatch direkt. Men Tyskland är favoriter, avslutar Jim Gottfridsson.