Egypten vann – och sparade kraft

Roberto Parrondo. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

En startrusning som höll sig till paus. Sedan smög Egypten i en kontrollerad matchutvecklingen och behövde inte visa full kapacitet för fem måls seger över Belgien.

– Jag är nöjd med segern och två poäng. Intensiteten i första halvlek var vår nästa period, sade Roberto Parrondo.

Förbundskaptenen fick bra effekt oavsett om han skickade in förstavalen inklusive bröderna Elderaa eller använde bänkspelarna fram till paus.

Egyptens skarpskyttar dög lika väl i Malmö som i Jönköping och Belgien fick vika undan för stegsekvenser och bitande avslut.

I det stora hela var det en mellanmatch för Parrondos landslag. Egypten behöver bara en seger till för att säkra sin plats i kvartsfinalen, ur den aspekten finns det också motståndare som kan studera överdrivet generösa demonstrationer av alla varianter.

Som mest ledde Egypten med nio bollar, men det syntes tidigt att en del av geisten stannade kvar i omklädningsrummet mellan halvlekarna.

– I andra halvlek började vi bra men tappade lite efter några dåliga avslut. Sedan fick vi aldrig upp farten igen.

– Det går kanske inte att gå för fullt när du leder med sju-åtta bollar men vi tappade för mycket, sade Parrondo.

Och ni kan betydligt bättre än det som händer efter paus?

– Vi behövde inte visa vår nivå i 60 minuter iallafall, det var väl poängen. Sen kan man alltid vara besviken över en del sekvenser men vi vann, sade den spanske coachen och balanserade på två ben i analysen.