Egypten satte ner foten mot Belgien

Mohsen Mahmoud. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Egypten har kommit till Malmö och Belgien fick vara med om en svängom. Bröderna Elderaa banade väg för den fjärde raka segern, anfallstempot i första halvlek avgjorde det mesta mot 33–28 till slut.

Egypten signalerade sina ambitioner tidigt, tio mål på elva minuter. Seif Elderaa skötte bollstöld, kontringslöpning och höll undan bevakningen över hela planen till 2–1. Yehia höll högtrycket inom familjen och gjorde vad han ville i skottsektorn.

Skillnaden mellan lagen hade flera lager. Belgien har många intryck att smälta i Malmö medan Egypten är vana vid flera topprestationer i rad i VM.

När motståndarna inte bara spelade i sidled utan även ut över sidlinjen kunde ledarlaget snabbt öka på.

Belgien var med i målandet när Sebastien Danesi klev in från en perifer roll tidigare i VM, men Egypten fokuserade på offensiven utan att vända sig om.

Målvaktsspelet stod i skymundan, Karim Hendawy tog åtminstone chansen att lobba in sig själv i målprotokollet på vägen till 22–15 i halvtid.

Prickskyttet fortsatte några minuter till och Mohsen Mahmoud fick många möjligheter att söka stolproten med lyckade studs.

Upplösningen var knappast helskärpt, Egypten gick på sparlåg och Belgien var mer än redo att bemöta lägre fart.

Belgien vann till och med sista 20 med 9–5. Siffror som förbundskaptenen Roberto Garcia Parrondo kunde ta med ro. Egypten-coachen hade iallafall lugnt minspel och små gester från sidlinjen matchen ut.

VM, grupp IV
Egypten–Belgien xx–xx (22–15)

Aktuell ställning: Egypten 6p, Danmark & Bahrain 4p, Kroatien 2p, Belgien & USA 0p.

Kommande matcher: (20.30) Danmark–Kroatien