Egypten och Brasilien vidare till mellanrundan

Mohamed Shebibe Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån

Både Egypten och Brasilien var favoriter att vinna sina sista gruppspelsmatcher mot Angola respektive Korea, och både gjorde det. Egypten och Brasilien har därmed tagit sig förbi gruppspelet i fyra raka VM. 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

I de båda mötena avgjorde matchen i första halvleken. För egypterna i Sveriges grupp stod Angola för motståndet – som inte lyckats skrälla till det igen i grupp D. Och det blev knappt nära idag heller.

Angola hade ledningen med 3-2 efter några minuter i första halvlek, sen var det Egypten Show. Anförda av 23-åriga vänsternian Yehia El-Derea som gjorde åtta mål i matchen tog Egypten tillbaka initiativet och i slutet av första halvlek kom det dödande rycket till 19-12.

Angola kom aldrig riktigt nära igen och Egypten vann matchen med 33-28. Därmed tar sig egypterna vidare till mellanrundan med en poäng.

För Brasiliens får de inte med sig några poäng alls då de förlorade båda mötena mot Frankrike och Tyskland. Däremot tar den ofta fotbollsfanatiskt ansedda nationen sig vidare i sitt fjärde raka VM.

Under eftermiddagen besegrades Korea med 35-26, vilket säkrade tredjeplatsen i grupp A. Matchen såg ut en del som den mellan Egypten och Angola på det sättet att den också avgjordes på ett storryck i slutet av första halvlek. Brasilien drog in i omklädningsrummet med 18-10, och låg sen på nio, tio plusmål i resten av matchen.

Grattis till de två första lagen till mellanrundan!

Övriga resultat:
Bahrain – Japan 23-22 (10-9)
Chile – Saudiarabien 32-27 (21-13)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here