Efter kritiken – Serbien sparkar Cvetkovic

Jovica Cvektovic under EM 2018. Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån

Spelarna anklagade sin förbundskapten för att druckit, rökt och missköt sig under EM. Förbundskaptenen anklagade spelarna för att ha druckit, varit dåliga och bokat hemflyg i förtid. Förbundet väljer att gå på spelarnas spår – och avskedar Jovica Cvetkovic, skriver sportklub.rs.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Serbiens spel under EM lämnade mycket att önska för tränare Cvetkovic, som ledde laget mellan 2006-2009 och nu igen från 2016. Turneringen föranleddes av att serberna valde att lägga två möten med Slovenien endast två dagar före EM-premiären. Ett väldigt ovanligt beslut.

Väl i EM vann laget endast en match, mot Island som hjälpte Sverige vidare med pluspoäng, och slutade tolva. Men det floppiga resultatet överskuggades efteråt av ännu märkligare rubriker.

Det visade sig finnas en avgrundsdjup spricka mellan förbundskapten Jovica Cvetkovic och spelartruppen. Spelarna anklagade Cvetkovic för att ha inte veta var hans egna spelare spelar, att ha varit i ett berusat tillstånd i slutspelsmatchen mot Vitryssland och för att ha lämnat en hotellnota på cirka 12 000 kr för alkohol, rapporterade Handbollskanalen då. Cvetkovic ska även ha rökt inne i arenan, något han själv förnekar tillsammans med de andra uppgifterna.

Förbundskaptenen kontrade mot anklagelserna och lämnade in en egen rapport till förbundet om vad som skett under EM. Där anklagade han spelarna för att ha uppträtt oprofessionellt, att ha bokat flyg hem redan innan sista matchen och sprungit runt i Zagrebs nattliv, skriver bland andra kroatiska tportal.hr.

Cvetkovic anklagade även det egna förbundet för att ha slarvat med förberedelserna inför turneringen och jämfört dem med någonting från stenåldern. Förbundet slog tillbaka kritiken och även förbundskaptenens rapport.

En omröstning gjordes om Cvetkovics fortsatta vara eller icke vara. Tio av elva styrelsemedlemmar röstade för icke vara. Jovica Cvetkovic är därmed inte längre förbundskapten för Serbien. En era är över. Igen.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here