Landslagsspelarna sågar förbundskaptenen: Han var full mot Vitryssland

Jovica Cvetkovic. Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån

En stor skandal seglar upp kring det serbiska herrlandslaget som nu går till attack mot förbundskaptenen Jovica Cvetkovic.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Ja, herregud, vad ska man säga? Den kroatiska sajten 24sata har publicerat ett öppet brev från det serbiska herrlandslaget efter EM 2018. Serbien gjorde som bekant en ganska blek insats med svängiga prestationer och märkliga taktiska grepp. Nu kommer en förklaring.

Det är en avgrundsdjup spricka mellan förbundskapten Jovica Cvetkovic och spelartruppen. Spelarna anklagar Cvetkovic för att ha inte veta var hans egna spelare spelar, att ha varit i ett berusat tillstånd i slutspelsmatchen mot Vitryssland och för att ha lämnat en hotellnota på cirka 12 000 kr för alkohol. Otroliga uppgifter.

Här har ni en översättning gjord efter bästa förmåga, kika in på 24sata för originalet.

Kära vänner av handboll och sportälskare,

under de senaste två dagarna har vi utan anledning och grund placerats i skamvrån ”tack” vare ”förbundskaptenen” Jovica Cvetkovic, som har framfört en rad lögner om oss. Nu är det dags för oss att berätta.

Ansvarigt, sportsligt och moraliskt hävdar vi att varje ord uttalat av Cvetkovic är en ökänd lögn.

Låt oss börja med grundläggande information! Är det möjligt att ett lands förbundskapten inte vet i vilken klubb spelarna spelar? Är det möjligt att förbundskaptenen trodde att Zarko Sesum spelade i Löwen och inte visste att han hade varit i Göppingen i fyra år! Är det möjligt att förbundskaptenen frågar Bogdan Radivojević: ”Var är du nu, grabben?” med hänvisning till klubben där han spelar, för att han inte visste? Är det möjligt att förbundskapten åker till Skopje för att prata med Alem Toskić när han spelar i Velenje?

Då borde vi inte ha blivit förvånad över att han inte kände till 85 procent av motståndarna.

Vad sägs om att 86 procent av träningarna inte genomfördes? Och när han gjorde det, rökte han i hallen under träning! Med Serbiens vapensköld på sig! Rökning i omklädningsrummet före varje match, är inte en nyhet.

Under det europeiska mästerskapet åkte inte förbundskaptenen med laget i bussen, utan i ett privat fordon. Det fanns ingen information om när frukost eller middag var när vi flyttade från hotellet ….

Efter sju dagar på hotellet var alkoholräkningen 1 200 euro för en person! Då är det inte förvånande att förbundskaptenen var i ett alkoholiserat tillstånd varje natt. Det kulminerade när han i en sådan situation ledde matchen mot Vitryssland. Under påverkan av alkohol attackerades och slog vice ordförande Dragan Škrbić. Ja, det är sant för spelare var närvarande, separerade de både och lugnade ner känslorna.

Det är pinsamt och fult, att Jovica Cvetkovic med sin okunnighet, oordning och skandalösa beteende går bakom våra ryggar. Vi åkte på en resa, på EM för att med heder och ärlighet, som alltid, kämpa för vårt land.

Det är vår plikt att berätta det här eftersom allmänheten som är med oss när vi vinner och när vi förlorar måste veta sanningen! Vi accepterar våra misstag, men vi har ingen anledning att ljuga och hitta på, vi gömmer oss inte: vi firar segrar och accepterar nederlag.

Med vänliga hälsningar,
Det serbiska landslaget

Serbien förlorade matchen mot Vitryssland med 27-32 och Cvetkovic har tidigare i veckan svingat mot spelarna. Han anklagar sju spelare för att ha bokat flygbiljetter hem redan inför sista gruppspelsmatchen mot Island. Sportska Centrala rapporterar också att han pekar ut Petar Nenadić, Darko Đukić, Dobrivoje Marković samt Nemanja Zelenović för att ha gått på nattklubb i Zagreb under mästerskapet. Att det är oroligt i det serbiska landslaget är ett understatement.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here