Darj skadad – riskerar missa landslagssamling: ”Ganska osäkert just nu”

Max Darj. Foto: Carl Sandin / Bildbyrån.

Den 30 oktober samlas herrlandslaget för den enda landskampen inför EM i Tyskland i januari. Men kanske tvingas landslaget samlas utan försvarsklippan Max Darj, som har skadat underbenet.
– Det känns ganska osäkert just nu, säger Max Darj till Handbollskanalen om sin medverkan mot Ukraina.

Det var i ligamatchen mot Rhein-Neckar Löwen den 12 oktober som olyckan var framme. Max Darj fastnade med vänsterfoten i golvet och det orsakade en skada på underbenet.

– Det finns ett band som håller ihop vadbenet och skenbenet som heter syndesmosen och det bandet har fått sig en liten reva kan man säga. Det hände eftersom min vänsterfot satt fast i golvet när jag vred min kropp åt höger, säger Max Darj till Handbollskanalen.

Skadan behöver tre-fyra veckor för att läka, berättar mittsexan.

– Det är så klart allvarligare om den går av, då hade jag varit borta från spel i några månader. Så jag hade ändå tur i oturen.

Landslaget samlas i Eskilstuna den 30 oktober för match mot Ukraina den 2 november. Det är landslagets enda samling, och match, innan EM-uppladdningen i januari. Och det finns en del som tyder på att Darj, en av landslagets viktigaste kuggar, missar samlingen.

– Det känns ganska osäkert just nu. Vi jobbar på det och jag ska på en kontroll i mitten på nästa vecka för att se hur det ser ut. Jag har tät kontakt med landslaget, men vi riskerar inget om det inte ser bra ut, förklarar han.

EM ska åtminstone inte vara i fara?

– Det ska verkligen inte vara i fara. Jag hoppas att det är två-tre veckor kvar innan jag kan träna för fullt igen.

– Jag har inte fått börja springa än utan det är gymmet som gäller just nu.

Darj har missat Füchse Berlins två senaste matcher, segrarna mot Chambery i European League och mot MT Melsungen i Bundesliga.

– En skada kommer aldrig lägligt, så är det ju. Det är väldigt synd eftersom vi har fått en grym start, men laget gör det svinbra utan mig också. Jag tycker bara det är skönt att skadan inte var värre än den var, avslutar Max Darj.