Tyskland klara för EM 2020 – Gensheimer upp i historieböckerna

Uwe Gensheimer. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Det blev en komfortabel resa för Tyskland att kvalificera sig för EM 2020 i Norge, Sverige och Österrike. Dagens hemmaseger mot Polen med 29-24 (16-16) säkrade EM-biljetten för tyskarna, samtidigt som Uwe Gensheimer klättrade upp till Tysklands tredje bästa målgörare någonsin.

Skräll är väl inte ordet att beskriva Tysklands EM-biljett till 2020. I grupper om fyra där de två bästa lagen går till EM och de tre andra lagen heter Polen, Israel och Kosovo så var tyskarna klara favoriter i gruppen. Och favoritskapet var rättfärdigat.

Efter bortasegern mot Polen, som ligger tvåa i gruppen på två poäng, i onsdags med 26-18 så var det många som trodde att Tyskland komfortabelt skulle vinna även i Tyskland. Men med underläge i början av matchen och jämnt skägg på 16-16 i halvtid så blev det tajtare än trott.

Men i den andra halvleken drog de vitsvarta ifrån till 24-19, som sen blev till 25-23 – men Tyskland höll undan och kunde vinna både matchen och avancemanget trots att två omgångar återstår.

Målbäst i Tyskland var, inte ovanligt, Uwe Gensheimer som gjorde tio mål. Med det klättrar vänsterkanten upp på 828 mål totalt, en målskörd som ger honom platsen som Tysklands tredje mesta målgörare i historien, bakom Frank-Michael Wahl och Christian Schwarzer, rapporterar EHF Euros hemsida.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here