Ingen Challenge Cup-final för Kristianstad

Sarah Carlström. Foto (arkiv): Michael Erichsen/Bildbyrån.

Det blev aldrig riktigt nära någon europeisk final för Kristianstads HK den här gången. I semifinalen i Challenge Cup hemma mot spanska Gran Canaria förlorade skåningarna med 20-31 (11-17) och är därmed utslagna.

Med fem mål att hämta igen från förlustmatchen i Spanien så såg det mörkt ut för KHK att kunna ta sig till final i Challenge Cup. Men skam den som ger sig, hemmaplan är alltid hemmaplan och allt sånt där. Fast ikväll räckte inte klyschorna till.

Det såg dock bra ut i början av matchen då Kristianstad gick upp till ledning med 10-9 efter 20 minuter. Sen slängde någon in en stor rackarns skiftnyckel i målmaskineriet för svenskorna blev mållösa de kommande tio minuterna och gick till halvtid med underläge 11-17.

I det läget var KHK hela elva boll bakom Gran Canaria totalt och skulle inte komma mycket närmre. Det spanska laget höll behörigt avstånd till Kristianstad och i slutet av matchen rann siffrorna iväg till 31-20 för GC.

Därmed blir det ingen final, men en hedrande semifinalsplats, för Kristianstad där Sarah Carlström var lagets bästa målskytt med sex mål. Bäst hos gästerna var mittsexan Haridian Rodriguez Hernandez med sina tio mål, tätt följt av högernian Seynabou Mbuenge Rodriguez.

I finalen väntar polska Pogon Szczecin som hade ut nederländska Quintus med totalt 57-43.

Matchprotokoll >>