Bekräftat: Darj lämnar återbud – ersättare kallas in

Max Darj. Photo: Carl Sandin, Bildbyrån.

Max Darj har varit ett osäkert kort inför den kommande landslagssamlingen. Nu står det klart att försvarsspecialisten tvingas lämna återbud. In kommer i stället Sävehofs Felix Möller. 

Max Darj dras med en skada i underbenet efter att ha fastnat med foten i golvet och var länge osäker kring huruvida han skulle finnas med när det svenska landslaget samlades i Eskilstuna under måndagen. I en intervju med Handbollskanalen sa Darj följande:

– Det finns ett band som håller ihop vadbenet och skenbenet som heter syndesmosen och det bandet har fått sig en liten reva kan man säga. Det hände eftersom min vänsterfot satt fast i golvet när jag vred min kropp åt höger.

– Det känns ganska osäkert just nu. Vi jobbar på det och jag ska på en kontroll i mitten på nästa vecka för att se hur det ser ut. Jag har tät kontakt med landslaget, men vi riskerar inget om det inte ser bra ut.

Under torsdagen bekräftades farhågorna. Då meddelade nämligen landslaget att Darj tvingas lämna återbud till samlingen på grund av skadan. Ersättaren blir i stället IK Sävehof-löftet Felix Möller, som kommer att finnas med när truppen samlas. I truppen finns sedan tidigare de andra mittsexalternativen, Oscar Bergendahl och Andreas Nilsson.

Under samlingen kommer Sverige att ställas mot Ukraina i en träningsmatch som spelas torsdagen den 2 november.

LÄNK: Darj skadad – riskerar missa landslagssamling: ”Ganska osäkert just nu”