Argentinska superstjärnan missar Panamerikanska mästerskapen

Diego Simonet. Foto (arkiv): V Michel

För några veckor sen blev Montpelliers Diego Simonet utsedd till bästa spelare i Champions League-finalerna. Nu står det klart att den argentinske handbollens Leo Messi kommer att missa Panamerikanska mästerskapen 2018.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

I de fyra senaste upplagorna (2010, 2012, 2014, 2016) har Argentina, Brasilien och Chile prenumererat på medaljerna i Panamerikanska mästerskapen. I år kan det komma att bli aningen svårare för argentinarna. Lagets fixstjärna ”Chino” Simonet har nämligen dragit på sig en knäskada under de Sydamerikanska spelen i Cochabamba, Bolivia, som slutade i fredags, rapporterar argentinska diariouno.ar.

Därmed finns det plats för skrällar i Panamerikanska mästerskapen som spelas den 16-24 juni på Grönland. Turneringen fungerar även som VM-kval där de tre bäst placerade i turneringen kvalar in till VM 2019 som spelas i januari i Tyskland och Danmark.

En av skrällarna har redan varnats för här på Handbollskanalen. ”Grönland som hemmanation och ett Kuba med, förhoppningsvis, ett gäng Europaproffs kan definitivt utmana de tre giganterna. Grönland tog brons 2002 samt 2006 och har tre raka femteplatser, kanske kan hemmaplan bli lyftet mot ännu en medalj. Kuba tog brons 2008 men vi minns dem framför allt för de åtta (!) raka gulden mellan 1979 och 1998 i de åtta första upplagorna av Panamerikanska mästerskapen.”

Grupp A
Chile
Argentina
Kuba
Puerto Rico
Guatemala
Peru

Grupp B
Brasilien
Uruguay
Grönland
Kanada
Colombia
Paraguay

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here