Ännu en vinst för Kroatien efter rysarmatch

Kroatiens Luka Stepancic. Arkivbild. Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån.

Kroatien ställdes mot ett bra Tjeckien under måndagskvällen, där en seger för kroaterna var långt ifrån given någon gång under matchen. Kroatien avgjorde dock i den sista matchsekunden och tog hem segern med 22-21 – vilket betyder att Kroatien fortsatt är obesegrade under mästerskapet. 

Det bjöds på en oväntat spännande match i Wien under måndagskvällen, när Kroatien ställdes mot Tjeckien – där kroaterna dock redan säkrat en plats i semifinalerna i Stockholm och därför vilade många av sina bästa spelare under perioder. Ett Tjeckien med noll poäng i mellanrundan stod för motståndet, men som de visade kämparglöd och vilja under matchen.

De båda lagen följdes jämnt åt genom i stort sett hela den första halvleken. Kroatien drog dock iväg till en tvåmålsledning i slutminuterna och gick in i halvtidsvilan som ledande lag.

Halvtidsresultat: 11–9

Den andra halvleken följde samma mönster som den första, och fansen på plats i arenan bjöds på en rysare till EM-match när Tjeckien kvitterade till 16-16 i den 46:e spelminuten. Därefter höll sig Tjeckien ordentligt nära resten utav matchen, och Kroatien kunde inte slappna av förens dess att slutsignalen hade gått.

Ett avgörande kom nämligen – i den sista spelsekunden – när Luka Stepancic drämde dit 22-21 och säkrade ännu en vinst för sitt Kroatien.

Huruvida det blir en första- eller andraplats i huvudrundan avgörs dock inte förens på onsdag, då de sista matcherna spelas.

Kroatien – Tjeckien 22-21 (11-9)