Andrésson: ”Irriterande för oss att förlora”

Max Darj. Photo: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Sverige gjorde inte någon vidare match och förlorade med 27–26 mot Island.
– Irriterande för oss att förlora. Men det finns en del saker som vi kan ta med oss in till nästa match, säger Sveriges förbundskapten Kristján Andrésson till Handbollslandslaget.se.

Sverige kom till spel med ett starkt lag och startade också matchen på ett fint sätt. Men Island kom in i det mer och mer och i paus var ställningen 13–11 efter att bortalaget avslutat halvleken bäst.

I den andra halvleken tog Island över och var det bättre laget. Sverige lyckades inte få ordning på spelet och flera spelare underpresterade. Därför blev det isländsk seger med 27–26 inför publiken i Kristianstad.

– Vi behöver vara lite mer skärpta och höja oss. Det var vi själva som vi satte oss i onödiga lägen och bjöd på baklängeskontringar. Då går det snabbt i handboll. Vi vill göra en bättre match på söndag, säger Daniel Pettersson till Handbollslandslaget.se.

Just Pettersson blev Sveriges bäste målskytt med nio fullträffar och det största glädjeämnet. Oroväckande för Sverige var att Lukas Nilsson tvingades utgå med en befarad fotskada.

Sverige får chans till revansch på Island redan på söndag då lagen möts i Karlskrona med avkast 16:00.

Sverige: Daniel Pettersson 9, Kim Ekdahl Du Rietz 4, Albin Lagergren 3, Max Darj 2, Jerry Tollbring 2, Fredric Pettersson 2, Linus Arnesson 2, Simon Jeppsson, Jim Gottfridsson

LÄNK: Sverige föll med uddamålet mot Island