Albin Lagergren stoppas från VM-resa

Albin Lagergren. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån.

Ytterligare en svensk spelare försvinner från VM-förberedelserna med konstaterad covid-19. Albin Lagergren hade tagit sig till Eskilstuna men hann aldrig ansluta till de övriga i blågult innan det positiva testresultatet kom, meddelar handbollslandslaget.se.

Sveriges uppladdning består för tillfället varken av matchtillfällen eller träningar.

Spelare och ledare sitter isolerade två och två efter det första coronafallet. Anton Lindskog har lämnat truppen som testas regelbundet fram till den planerade avresan på tisdag.

Onsdagens tester inne i bubblan kom alla tillbaka negativt. Albin Lagergren som av skadeskäl anlände till lägerorten Eskilstuna först under torsdagen fick dock vända närmast per omgående.

Ett snabbtest påvisade coronasmitta och Lagergren får fokusera på att bli frisk istället för VM-spel i första taget.

– Det känns förstås uppgivet och tråkigt att när jag väl skulle kunna ansluta är det bara att åka hem igen. Jag har inte känt några symptom, i så fall hade jag förstås inte ens åkt dit. Samtidigt var det förstås bra både för mig och laget att få det här svaret innan jag hann träffa de andra snarare än efter och jag hoppas att övriga fortsätter att hålla sig friska och kan förbereda sig för VM, säger Lagergren till handbollslandslaget.se.

Förbundskapten Glenn Solbergs får justera bland Egyptenresenärerna. Jack Thurin som hade grönt ljus att medverka i det numera inställda EM-kvalet i Lagergrens frånvaro får ställa om för en längre landslagsvistelse.

– Som vi sagt många gånger tidigare så går spelarnas säkerhet först och med dagens besked har vi gjort bedömningen att det inte blir något VM-spel (för Lagergren, journ. anm.) då tiden inte är tillräcklig för att han ska kunna åka med oss på tisdag.

– Det är inte uteslutet att Albin kan bli aktuell för spel senare i turneringen, men det är inget vi vet i dag, fortsätter Solberg till handbollslandslaget.se.

Länk: Lagergren ansluter inte till truppen efter positivt test