Wiberg missar OS-kvalet – Östlund ersätter

Jesper Östlund. Foto: Krister Andersson/Bildbyrån.

Det svenska damlandslaget får klara sig utan sin assisterande tränare Johanna Wiberg i OS-kvalet under nästa vecka som testats positivt för covid-19. Hon ersätts istället av Hallbys Jesper Östlund.

Under morgondagen reser det svenska damlandslaget till Spanien för att kvala sig till en plats i OS. Under söndagen meddelade det svenska handbollslandslaget via sin hemsida att assisterande tränare Johanna Wiberg inte följer med till Spanien då hon insjuknat i covid-19.

– Jag har bara haft milda symptom, men det är förstås uteslutet att åka under rådande omständigheter. Däremot kommer jag att kunna vara med från distans och jag är säker på att spelarna och övriga ledare på plats kommer att lösa det galant, säger Wiberg till landslagets hemsida.

Jesper Östlund, som till vardags är tränare för Hallbys herrlag, kommer att ersätta Wiberg under OS-kvalet.

– Johanna kommer att vara med på distans, men för att stötta den sportsliga delen på plats kommer Jesper att kliva in under den här samlingen. Vi har tidigare jobbat tillsammans med ett av U-landslagen, så vi känner varandra väl och jag känner mig trygg med den här lösningen, säger Tomas Axnér till landslagets hemsida.

Sverige ställs i OS-kvalet mot Spanien på fredag och mot Argentina på lördag. De två bästa lagen tar en OS-plats.

LÄNK: Wiberg missar OS-kvalet i Spanien