Damallsvenskan: Så slutade lördagens matcher

HK Aranäs. Viktor Ljungström, http://www.viktorljungstrom.se.

Det börjar dra ihop sig i damallsvenskan där lagen endast har ett fåtal matcher kvar av säsongen. Det står chans till SHE-platser på spel och lagen kämpar in i det sista för att knipa dem. Eftersom det negativa kvalet och nedflyttning uteblir har lagen under den senaste tiden kunnat fokusera mer på att titta uppåt i tabellen.

Under lördagen spelades det fyra matcher i damallsvenskan, samtliga med starttid 14:00.

Nacka HK – GT Söder 26–24 (10–13)
I Stockholm väntade ett derby mellan bottenlagen Nacka HK och GT Söder, två lag som fått kämpa hårt i den nedre delen av tabellen under säsongen. Senast lagen drabbade samman stod Nacka som segrare, men efter att ha spelat matchen med oregistrerade spelare tilldelades segern istället GT Söder. Under lördagseftermiddagen fick alltså Nacka chans till revansch. De förvaltade chansen på bästa sätt och segrade med 26–24, trots underläge i halvtid. Bästa målskyttar i hemmalaget Nacka blev Alva Persson och Fanny Axell Björkman med sex fullträffar var. I GT Söder blev Elise Andersson målbäst med sju mål.

Eskilstuna Guif – Skånela IF 34–28 (18–14)
I Stiga Sports Arena gästade Skånela IF Eskilstuna Guif under lördagseftermiddagen. En match som på förhand såg ut att bli väldigt jämn då de båda lagen låg på samma poäng i tabellen och senast lagen drabbade samman slutade det oavgjort. Matchinledningen var jämn men sedan kunde Guif rycka ifrån och vinna med fyra bollar. Målbäst i hemmalaget blev Lovisa Delac med åtta fullträffar och i bortalaget Skånela prickade Sofia Kou Aune rätt sex gånger.

AIK – Kärra HF 25–24 (12–6)
Kärra HF kämpar på och är Aranäs hack i häl för att nå förstaplatsen som innebär SHE-spel under nästa säsong. Under lördagseftermiddagen reste de till Stockholm för match mot AIK. Det ville sig dock inte för bortalaget som fick se sig besegrade med en boll när matchen var slut. Inför matchen låg Kärra och Aranäs på samma poäng men eftersom Aranäs vann sin match under lördagseftermiddagen är Kärra nu två poäng bakom Aranäs. Målbäst i hemmalaget AIK blev Charlotte Granfelt med nio fullträffar och i Kärra lyckades Jennifer Johansson göra fem mål.

HK Aranäs – GF Kroppskultur 17–15 (12–8)
Aranäs låg inför matchen först i tabellen, på samma poäng som Kärra men en åtta bollars bättre målskillnad. Aranäs hade en ledning med fyra bollar när halva matchen var spelad men under den andra halvleken började Kroppskultur komma ikapp, dock aldrig förbi. Aranäs kunde hålla Kroppskultur på avstånd och tillslut vinna matchen med en boll. Detta betyder att Aranäs fortsatt ligger på en förstaplats i tabellen, nu två poäng framför Kärra som förlorade sin match under lördagen. Målbäst i hemmalaget Aranäs blev Alexandra Lundström med sex mål och i Kroppskultur gjorde Julia Böjeryd fem mål.