U18: Svensk förlust mot Norge i SOC

Tova Alm. Foto: Christoffer Borg Mattisson

Sverige möter tufft motstånd i Scandinavian Open Championship och inkasserade under lördagskvällen en förlust mot Norge.

Scandinavian Open Championship håller hög klass där det svenska F00/01-landslaget ställs mot Sydkorea, Norge och Danmark. En härlig handbollshelg i Märsta där U18-landslaget får mängder av erfarenheter på internationell toppnivå.

Premiären mot Sydkorea gav en knapp uddamålsförlust i slutsekunderna. Lördagskvällen bjöd på motstånd från Norge där tvillingarna Live Rushfeldt Deila och Thale Rushfeldt Deila var några av de svårstoppade. Döttrar till norske fotbollsprofilen Ronny Deila och morbror heter Sigurd Rushfeldt, förre detta norska landslagsspelare i fotboll, så bollsinnet sitter i blodet.

Blågult inledde piggt de första tio minuterna men sedan tog norskorna över taktpinnen. Med tre raka mål vände de 3-2 till 3-5 i norska favör och även om Sverige bet sig kvar växte avståndet till obehagliga 6-11 efter 25 minuter.

Då stod Sverige för en härlig slutspurt i den första halvleken där Nina Dano, Isabelle Andersson x2 och Kajsa Dahlberg såg till att avståndet krympte till 10-12 i paus.

I den andra halvleken pustade och frustade Sverige men den norska försvarsdörren vägrade ge med sig. Istället för att komma ikapp och förbi tappade de blågula lite mark och Norge etablerade ett 4-målsförsprång.

Norge vann till slut med fem mål då resultattavlan lyste 19-24.

Sverige avslutar Scandinavian Open Championship imorgon söndag. Då är det avkast 13.00 och för motståndet står Danmark.

Sverige – Norge 19 – 24 (10-12)