TV-lördag: Polenretur och allsvensk meny

Kristin Thorleifsdottir. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån.

Sverige och Polen möts för andra gången inom loppet av 48 timmar. Innan landslaget går in i elden klockan 18.00 finns många allsvenska godbitar att uppleva i TV-form.

Lite mer fart som ger resultat och lite fler enkla mål stod på önskelistan efter att Sverige besegrat Polen med 21–19 om senast.

Återstår att se om blågult får upp tempot och får till samspelet bättre i veckans och årets landskamp.

Matchen i Ystad Arena är också ett jubileum för Linn Blohm, en av landslagets stora stöttepelare för närvarande når 100 landskamper så fort hon kommer till spel lördag kväll.

– Jag tycker att vi spelade väldigt bra försvarsspel och gjorde det som vi hade pratat om att spela högt och aggressivt mot deras skyttar. Det gjorde att det blev en del smuggelspel från deras sida, armen kom upp och vi släppte in en del skitmål. Det finns absolut saker att förbättra och i anfallsspelet kan vi mer, vi gjorde ju bara 21 mål, säger hon till handbollslandslaget.se om formbeskedet från i torsdagen.

Uppladdningen för TV-tittarna kan komma från Allsvenskan. På herrsidan har Hammarby IF, Kungälvs HK och HK Torslanda möjlighet att förlänga sina segersviter med hemmafördel. Damerna bränner av nästan hela andra omgången med möjlighet att ta revansch på premiärinsatser eller bygga på självförtroendet ännu mer.

TV-tablå 3 oktober
Landskamp
(18:00) Sverige–Polen, direkt i SVT Play
Allsvenskan, dam
(14:00) AIK–Kroppskultur
(15:00) Eskilstuna Guif–OV Helsingborg
(15:00) Eslövs IK–Tyresö Handboll
(16:00) Nacka HK–Kärra HF
(17:00) IF Hallby–GT Söder
Matcherna sänds direkt hos Solidsport
Allsvenskan, herr
(15:00) Kungälvs HK–Vinslövs HK
(16:00) HK Torslanda–Skånela IF
(17:00) Hammarby IF–Tyresö Handboll
Matcherna sänds direkt hos Solidsport