Tittarsuccé för Frankrike-EM 2018

Foto: J Schlosser

EM i Frankrike var inte någon succé för svensk del och fjärdeplatsen från VM året innan kunde inte riktigt följas upp. Men glädjande siffror i andra avseenden kommer från Frankrike – mästerskapet slog nämligen rekord vad gäller bevakning och tittarsiffror, det skriver EHF i ett pressmeddelande.

EHF berättar nu att EM-slutspelet hade en av de största globala siffrorna någonsin vad gäller tittare. EM visades i totalt 135 länder av 65 olika TV-kanaler och var med det helt överlägset det mest TV-sända dammästerskapet så här långt. Jämfört med EM i Sverige 2016 höjdes siffrorna med nästan 40 procent.

Frankrike tog som bekant hem EM-guldet och det bidrog så klart till att värdnationen slog tittarrekord. Finalen mellan Frankrike och Ryssland, som sändes av TF1, nådde som mest 8,2 miljoner tittare och hade i snitt 5,4 miljoner.

Men succén stannar inte där. Handboll är som bekant bäst live och nästan 200,000 människor besökte de 47 matcherna som avgjordes i Paris, Nantes, Nancy, Brest och Montbéilard.
Nästa EM på damsidan är 2020 och det avgörs i Norge och Danmark.