Thorleifsdóttir efter mästerskapsdebuten: ”Jag är inte så bra framåt som jag vill vara”

Kristin Thorleifsdottir. Photo: Ludvig Thunman, Bildbyrån.

Sverige vann tillslut premiärmatchen i EM mot Tjeckien under torsdagskvällen och fick med sig de två viktigt poängen in i gruppen. För fyra av spelarna på planen var det dessutom debut i mästerskapssammanhang, och en av dem var Kristin Thorleifsdóttir: – Det var självklart hur kul som helst. Sen sitter inte allt, jag är ju orutinerad i de här situationerna, säger hon i en intervju med Handbollskanalen. 

Inför säsongen som pågår tog Kristin Thorleifsdóttir klivet till den europeiska handbollen när hon skrev på för danska Randers HK. Under VM i Japan för ganska exakt ett år sedan stod hon med som reserv på plats, men chansen att debutera i mästerskapet dök aldrig upp. Under torsdagens premiärmatch var det dock dags, och ett par minuter in i matchen fick Thorleifsdóttir kliva in i europamästerskapet.

– Det var så kul! Nej men det är klart att det här är något man har drömt om och längtat efter, man har ju alltid kämpat för att komma hit, säger hon till Handbollskanalen.

Thorleifsdóttir, som egentligen är en enda solklara skytten i det svenska laget, fick inte riktigt igång sitt skytte under matchen, något som hon själv är lite besviken över.

– Jag är inte så bra framåt som jag vill vara. Samtidigt är det en debut och jag kanske inte kan sätta allt för höga krav på mig själv. Det är svårt också, för jag är sån som människa, jag är inte nöjd förens jag känner att jag inte hade kunnat gör något bättre helt enkelt.

I de två återstående gruppspelsmatcherna är det ett betydligt tuffare motstånd som väntar, när Sverige ställs mot Spanien och Ryssland. För att kunna bidra med så mycket som möjligt till laget i dem matcherna är Thorleifsdóttir på det klara med vad som krävs från sitt eget håll.

– Nej jag måste ju komma igång med mitt skytte. På min och Jaminas (Roberts) position så är ju jag den som ska leverera skytte framförallt, och där måste jag ju komma igång bättre helt enkelt.

Sverige spelar sin nästa gruppspelsmatch imorgon lördag, där Spanien står för moståndet. Matchen startar 20.30.