Sverige städade av Argentina – utan att imponera

Foto: Bildbyrån

Fyra matcher i VM spelade. Fyra segrar för Sverige inkasserade. Argentina avhandlades utan att imponera. Stabilt. Starkt.

Poängmässigt har Sverige öppnat VM strålande med full pott – 8 poäng. Spelmässigt har det funnits en del att slipa på – och efter dagens match mot Argentina så sätter vi fortsatt frågetecken på Sveriges form.

Lunchmatchen (svensk tid) mot Argentina var en sådan där match som Sverige bara skulle vinna och förbundskapten Signell visade sig vara säker på sin sak och valde att starta med en i sammanhanget ”B-betonad” startuppställning. Som vi alla vet så sliter långa mästerskap hårt på handbollskroppar så dagens match var ett ypperligt tillfälle att låta alla svenska spelare bli varma, i den kalla hallen.

Sverige öppnade återigen något trevande mot ett inspirerat Argentina med en storspelande målvakt i Marisol Carratu. Anfallsspelet flöt inte riktigt på som önskat och våra normalt sett vassa kantspelare hade fortsatt svårt att förvalta sina lägen. Utan att imponera nämnvärt så var Sverige trots allt i ledning med 14-11 vid halvtidsvilan. Mycket tack vare fint spel av Martina Thörn i kassen, och bra jobb av mittlåsduon Lagerquist/Blohm.

I matchens andra del var det fortsatt Sverige som var i förarsätet och en spelare som Mikaela Mässing fick lossa bössan flera gånger – viktigt för framtida matcher. Argentina var målmässigt med en bit in i den andra halvleken men spelmässigt var den svenska segern ohotad. Slutresultatet skrevs till 30-23.

Några tankar vi tar med oss från dagens match:

+ Sverige vann enkelt när hela truppen luftades
+ Fyra matcher spelade och truppen bör fortfarande vara fräsch
+ Martina Thörn gjorde en mycket fin insats i målet
+ Jamina Roberts visar prov på fin form
– Kantspelarna måste bli skarpare i avsluten

Imorgon (fredag) väntar gruppspelets sista match mot Ryssland. Då får vi veta hur bra Sverige verkligen är.