SPELARBETYG: Fjärde raka VM-segern för Sverige

Sverige. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

För fjärde VM-matchen i rad startade Sverige svagt – och för Sverige matchen
i rad blev det svensk seger. Här kommer Handbollskanalens betyg på de svenska insatserna. Betyget mäts i antalet hk-bollar där fem bollar är högsta betyg och en boll är lägsta.

Sverige besegrade Argentina och har nu fyra raka vinster i VM. Här är Handbollskanalens betyg på de svenska insatserna.

Betygsskalan

5 – Världsklass
4 – Väldigt bra
3 – Bra
2 – Godkänd
1 – Kan bättre

Jamina Roberts
Kom in efter drygt 18 minuter, ordnade straff och utvisning direkt. Gjorde sedan fyra mål under resterande del av halvleken där hon var Sveriges bästa spelare. Vände matchen till Sveriges fördel. Inte lika lyckosam i andra halvlek, men fortfarande en av Sveriges bästa spelare i matchen.

Anna Lagerquist
Gör Lagerquist någonsin en dålig match? Det verkar inte så. Återigen tongivande och även om Lagerquist främst sticker ut bakåt är hon även säker i avsluten.

Martina Thörn
Fick för första gången starta i ett mästerskap och gjorde en bra första halvlek, var framförallt vass på kantavslut. Flera fina räddningar även i andra halvlek och visade dessutom att även hon kan det här med precisa utkast.

Melissa Petrén
Succéspelaren fick en tuff start efter sitt inhopp med två raka missar, men efter det bjöd Petrén på både mål och assist.

Linn Blohm
Fortsätter att vara riktigt bra. Spelade inte så mycket i den här matchen – hade Blohm spelat mer hade hon med all säkerhet gjort fler mål. 16 mål i rad innan första missen kom i den andra halvleken.

Mikaela Mässing
Otroligt jobbig start på matchen med fyra missar på fyra skott i första halvlek.
Mål direkt i andra, viktigt för henne. Och ett direkt efter. Utvisad strax därefter och därför dröjde det en stund innan Mässing kom in igen. När hon väl kom in gjorde hon mål på genombrott direkt. Hade fått en fyra i betyg om första halvlek hade varit vassare.

Emma Lindqvist
Bra i försvaret, hade lite oflyt framåt men assisterade fint till ett svenskt mål i den första halvleken.

Carin Strömberg
Lagkaptenen fick starta och blandade och gav. Ett par bra inspel till linje och utspel till kant, men också ett svagt avslut. Mål tidigt i andra efter en bra attack.

Hanna Blomstrand
Var väldigt aggressiv i sina attacker och skapade med det två svenska mål efter fina assist till Lundström respektive Hagman. Snygg brytning i andra och sedan mål, precis vad Blomstrand behövde.

Johanna Forsberg
Stabil i försvaret, precis som alltid. Åkte på en tveksam utvisning. Fick spela mycket framåt också och gjorde det bra.

Nathalie Hagman
Fick inte mycket att jobba med i matchen, men gjorde sina mål. Fick spela högernia en kort period i andra halvlek.

Mathilda Lundström
Fick starta istället för Hagman och fick ingen drömstart direkt med en miss och en tappad boll i nästa läge. Spelade upp sig efter det – först genom en modigt tagen offensiv foul och sedan ett eget mål på det. Missade friläge i andra, ordnade straff i anfallet efter.

Bella Gulldén
I första halvlek var stjärnan endast inne för att slå en straff (som hon gjorde mål på). I andra kom Gulldén in efter drygt halva halvleken och styrde som vanligt det svenska anfallsspelet på ett bra sätt.

Olivia Mellegård
Ett mål och en miss i den första halvleken. Syntes inte mycket i den andra.

Marie Wall
Inte mycket speltid och fick heller inte många bollar att jobba med.

Spelade för kort tid för att bedömas

Filippa Idéhn